Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Hampaiden valkaisumenetelmät

 

Kokeneen ammattilaisen suorittama hampaiden valkaisu on turvallisin ja tehokkain tapa saavuttaa onnistunut tulos. Hampaiden valkaisu voidaan suorittaa joko suuhygienistin vastaanotolla tai kotona käytettävien turvallisten aineiden ja ohjeiden avulla.

Valkaisu tehdään aina puhdistettuun ja terveeseen suuhun varmistaakseen turvallisuuden ja tasaisen lopputuloksen. Ennen valkaisua suu tarkastetaan, ja suuhygienisti poistaa mahdolliset hammaskiven ja pinnalliset värjäytymät. Tarvittaessa reikiintyneet hampaat korjataan ja tulehtuneet ikenet hoidetaan ennen valkaisun aloittamista.

Miten valkaisu tapahtuu suuhygienistin vastaanotolla?

Suuhygienistin vastaanotolla käytetään vetyperoksidipohjaista valkaisugeeliä, joka käsitellään hampaiden pinnalla valkaistavan tuloksen saavuttamiseksi. Lopputulos vaihtelee yksilöittäin.

Onko hampaiden valkaisu turvallista? Lue lisää >

Voinko suorittaa hampaiden valkaisun kotona?

Kotivalkaisua varten valmistetaan yksilölliset kotivalkaisumuotit ja tarjotaan valkaisuaine. Ammattilaisen antamien ohjeiden mukaan kotona suoritettu valkaisu on turvallista ja vaivatonta.

Miten pinnalliset värjäytymät poistetaan?

Ei aina tarvita valkaisua, vaan pinnalliset värjäytymät voidaan poistaa tehokkaasti soodapuhdistuksella. Soodapuhdistus poistaa hampaisiin kertyneet tummentumat ja kellastumat, jotka ovat peräisin ruoasta ja juomasta. Jos hampaiden väri on luonnostaan vaalea ja värjäytymät ovat vain pinnallisia, suositellaan soodapuhdistusta.

Miksi hampaat värjäytyvät?

Hampaat voivat värjäytyä monesta syystä:

  1. 1. Hampaiden kellastuminen tai värjäytyminen johtuu yleensä epäpuhtauksista ja hammaskivestä, joihin tarttuu värejä ruoasta ja juomasta. Värjääviä ruokia ja juomia ovat muun muassa mausteet, punaviini, kahvi, kolajuomat ja tee.
  2. 2. Tupakointi tummentaa ja kellastaa hampaita, koska tupakansavu sisältää tervaa ja muita värjääviä aineita.
  3. 3. Joitakin lääkkeitä, kuten antihistamiineja, mielialalääkkeitä ja verenpainelääkkeitä, saattaa aiheuttaa lievää hampaiden värjäytymistä.
  4. 4. Suuvedet, jotka sisältävät klooriheksidiiniä, voivat tummentaa hampaita.
  5. 5. Hampaiden eroosio eli kuluminen voi aiheuttaa kellastumista.
  6. 6. Yksittäiset hampaat voivat värjäytyä esimerkiksi vamman ja sisäisen verenvuodon seurauksena.
  7. 7. Hampaiden kehityshäiriöt voivat aiheuttaa värinmuutoksia hampaisiin.

Lisätietoa hampaiden värjäytymistä löydät täältä >

 

Varaa aika suuhygienistille OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

 

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus