Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×
Hohde palvelu

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on kumppanisi erityisesti suun terveyden edistämisessä ja ennaltaehkäisevässä hoidossa. Hampaat on suositeltavaa tarkastuttaa ja puhdistuttaa suuhygienistin vastaanotolla säännöllisesti. Silloin voit välttyä suuremmilta ongelmilta tulevaisuudessa, sillä esimerkiksi parodontiitti on yleensä hitaasti ja salavakavalasti etenevä hampaan kiinnityskudossairaus, joka saa alkunsa ientulehduksesta.

Suuhygienistiltäsi saat tarkan tiedon suusi terveydentilasta, osaavaa hammashoitoa sekä ohjeet ja neuvot kotihoitoon. Tarvittaessa suuhygienisti ohjaa sinut edelleen hammaslääkärin tai erikoishammaslääkärin hoidettavaksi.

Suun terveyden edistämisen asiantuntija

Hohde-klinikoilla suuhygienistit osallistuvat kliiniseen suun terveydenhoitotyöhön sekä itsenäisesti että moniammatillisen hoitotiimin jäsenenä.

Hohde-klinikoilla suuhygienistin palveluja ovat mm.

• Suun terveydentilan tutkiminen

• Hoitosuunnitelman laatimien

• Hammaskiven poisto

• Hampaiden jauhepuhdistus

• Hampaiden valkaisu

• Omahoidon neuvonta ja ohjaus

Suun terveyden kartoitus ja hymyalueen esteettisen hoidon arviointi

Esteettisiä ja puhdistavia hoitoja, kuten hampaiden jauhepuhdistuksia ja valkaisuhoitoja, voidaan tehdä kaikenikäisille. Ennen esteettisen hoidon aloittamista suun täytyy kuitenkin olla terve. Suuhygienisti kartoittaa suun terveyden heti hoitokäyntisi alussa. Kartoituksessa käydään läpi mm. hymyalueen vanhat paikat, ienten kunto sekä hampaiden perusterveys. Jos suu on perusterve, suuhygienisti jatkaa hoitoa hammaskiven poistolla.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi on suun bakteereista ja syljen mineraaleista hampaiden pinnalle muodostunut kova kerrostuma, joka tulehduttaa helposti hammasta ympäröivän ienkudoksen. Hammaskiveä voidaan poistaa asiakkaan toivomusten mukaisesti joko ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentein. Useimmiten hoidon aikana käytetään molempia puhdistustapoja. Puhdistuksen jälkeen hampaiden ulkonäkö viimeistellään jauhepuhdistuksella.

Hampaiden jauhepuhdistus

Hampaiden jauhepuhdistus on erittäin tehokas tapa poistaa hampaiden pinnoilta, uurteista ja hammasväleistä kahvin, teen tai tupakoinnin aiheuttamat pinnalliset värjäymät. Kun hampaiden pinnalta poistetaan pinttyneet tahrat, ne näyttävät raikkaammilta ja kiiltävämmiltä, sekä tuntuvat sileiltä ja kaikinpuolin puhtailta. Tämä hymyn raikastava puhdistushoito voidaan tehdä myös oikomishoidon aikana.

Puhdistus tapahtuu soodajauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla yhden vastaanottokäynnin aikana, ja se viimeistellään fluoripurskuttelulla. Hoidon kokonaisaika on noin puoli tuntia ja se voidaan toistaa tarpeen tullen useamman kerran vuodessa. Jauhepuhdistus on hyvä tehdä myös silloin, kun harkitset valkaisua. Puhdistuksen yhteydessä voidaan kartoittaa hampaiden soveltuvuus valkaisuhoitoon.

Hampaiden valkaisu

Hohteen useimmilla vastaanotoilla hampaiden valkaisuun käytetään laservalkaisua. Lääketieteellinen laservalo on ainoa valo, jossa valon aallonpituus on pitkää ja tasaista. Lääketieteellisen laservalon käyttäminen hampaiden valkaisussa nopeuttaa ja tehostaa valkaisuprosessia. Laservalo tehostaa valkaisua myös tummassa hammasluussa, toisin kun muut valot. Perinteiset valot vaativat pidemmän tehosteajan ja voivat lisätä hampaiden vihlontaa. Laservalon lyhyt tehosteaika mahdollistaa valkaisun tekemisen myös herkille hampaille.

Valkaisuun varataan yksi 90 minuutin vastaanottoaika, jonka aikana saadaan kestävä valkaisutulos. Valkaisu tehdään vain puhtaaseen ja terveeseen suuhun. Jos olet epävarma, niin varaa maksuton valkaisukonsultaatioaika suuhygienistillimme omahohteesta.

Varaa aika suuhygienistille osoitteessa omahohde.fi

HAMMAS HOHDE OY

Olemme vuonna 2014 perustettu suomalainen, yksityinen erikoishammaslääkäriklinikka, joka palvelee 11 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tarjoamme kokonaisvaltaista suun terveydenhoitoa hampaiden perushoidosta laajoihin erikoishammashoitoihin saakka.

 

Tutustu Hohteeseen