Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Hammaskiven poisto

Miten hammaskivi poistetaan?

Hammaskivi poistetaan yleensä suuhygienistin vastaanotolla. Poistolla ehkäistään ientulehduksen ja parodontiitin muodostumista.

Suuhygienisti poistaa hammaskiven ultraäänilaitteella tai hammaskiven poistoon tarkoitetulla käsi-instrumenteilla. Käsi-instrumenteilla poistetaan hammaskivi hampaiden pinnoilta.Ultraäänilaite poistaa hampaan pinnalta värjäytymiä ja hammaskiveä värähtelyn ja suihkuavan veden avulla. Suun limakalvot voidaan puuduttaa ennen toimenpidettä pintapuudutuksella, eikä kivusta ei tarvitse huolehtia.

Mitä hammaskivi on?

Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, jota ei saa harjattua pois.Sitä muodostuu, kun hampaiden pinnalla olevaan plakkiin sekoittuu syljen mineraaleja, ja plakki kovettuu.

Hammaskivi vaikeuttaa hampaiden puhdistusta ja voi tulehduttaa ikenet. Se on pinnaltaan karheaa, joten uusien bakteereiden on helppo kiinnittyä siihen – siksi sen poistaminen onkin erityisen tärkeää hampaiden hyvinvoinnin kannalta.

Miten estää hammaskiven muodostuminen?

Hammaskiveä voi ehkäistä: pitämällä hampaat puhtaina, eli huolehtimalla hyvästä hampaiden puhdistuksesta kotona, puhdistamalla hampaat kahdesti päivässäpehmeällä hammasharjalla ja fluoria sisältävällä hammastahnalla sekä kiinnittämällä erityistä huomiota ienrajojen ja hammasvälien puhdistukseen.

 

Lue yleisimmät virheet hampaiden puhdistuksessa >

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus