Puuttuuko hammas? Vaivaako hankala irtoproteesi? Lue lisää ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Laservalkaisu

Valkaisumenetelmät poikkeavat toisistaan valkaisussa käytettävien valottimien ja valkaisuaineiden osalta. Lääketieteellinen laservalo on ainoa valo, jossa valon aallonpituus on pitkää ja tasaista. Lääketieteellisen laservalon käyttäminen hampaiden valkaisussa nopeuttaa ja tehostaa valkaisuprosessia. Laservalo pystyy tehostamaan valkaisua myös tummassa hammasluussa, toisin kun muut valot. Perinteiset valot vaativat pidemmän tehosteajan ja voivat lisätä hampaiden vihlontaa. Laservalon lyhyt tehosteaika mahdollistaa valkaisun tekemisen myös herkille hampaille. Lääketieteellistä laservaloa saavat käyttää vain terveydenhuollon ammattihenkilöt.

Laservalolla tehtävässä valkaisussa on harvoin haittavaikutuksia. Suussa voi kuitenkin ilmetä ohimenevää epämukavuutta ikenissä, kurkussa tai kielessä. Myös hampaiden vihlontaa voi ilmetä. Mikäli joku näistä oireista kestää yli kolme päivää tai pahenee, soita vastaanotollemme. Nämä sivuvaikutukset katoavat yleensä 1-3 päivässä käsittelyn aloittamisesta. Valkaisun aikana voi hampaan pinnalle ilmetä valkoisia pisteitä, mutta ne yleensä katoavat 2 viikon aikana. Raskaana olevien tai imettävien naisten hampaita ei pidä valkaista.

Huomioithan, että kruunut, sillat, proteesit, pinnoitukset ja muoviseospaikat eivät vaalene.

Hampaiden säännöllinen tarkastus ja puhdistus ovat tärkeitä sekä ennen että jälkeen valkaisun, jotta säilytät terveen suun.

 

Hampaiden valkaisu klorofyllillä

Laservalkaisussa käytettävä valkaisugeeli vastaantotollamme on 32% vetyperoksidi, joka on vain suun terveydenhoidon ammattilaisten käytössä. Käytössämme olevassa laservalolla aktivoitavassa valkaisugeelissä on valkaisuprosessin yhtenä tehosteaineena hyödynnetty luonnosta saatavaa lehtivihreää (klorofylli). Lehtivihreä on orgaaninen molekyyli, jolla on fotokatalyyttinen ominaisuus. Valoa hyödyntävän ominaisuutensa ansiosta valkaisuhoidossa pystytään tavallista valkaisuainetta tehokkaammin poistamaan hampaiden rakenteissa olevia orgaanisia värjäytymiä, kuten kahvin tai muiden nautintoaineiden aiheuttamia tummentumia.

Ennen valkaisua

Turvallisen hampaiden valkaisun edellytyksenä on puhdas ja terve suu. Hampaat tulee olla ehjät ja ikenet terveet.

Hampaiden ollessa herkät, kuluneet tai käytetään purentakiskoa (hampaiden narskuttelu) suositellaan sensitiivisen hammastahnan (esim. Sensodyne) käytön aloittamista kaksi viikkoa ennen hampaiden valkaisua. Sensitiiviset hammastahnat sisältävät kaliumnitraattia, joka ehkäisee hampaiden vihlontaa. Hampaiden ollessa sensitiiviset suositellaan myös happamien juomien esim. viini, tuoremehu käytön välttämistä kaksi päivää ennen valkaisua. Kaksi vuorokautta ennen hampaiden valkaisua ei saa käyttää antiseptisiä suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksidiini).

Ennen hampaiden valkaisuun tuloa on hyvä ruokailla. Valkaisun jälkeen ei saa nauttia kahteen tuntiin muuta kuin vettä.

Valkaisun aikana

Valkaisuun varataan yksi 90 minuutin vastaanottoaika, jonka aikana saadaan kestävä valkaisutulos. Hampaiden valkaisu tehdään aina suun terveydenhoidon ammattilaisen toimesta ja valkaisussa käytämme ainoastaan kliinisesti testattuja terveydenhuollon tarvikkeita ja -aineita (ei kosmeettisia valmisteita).

 

Hyödynnämme hampaiden valkaisussa lääketieteellistä lasertekniikkaa, joka mahdollistaa lyhyemmän valkaisuaineen tehostamisen ja hampaiden vaaleneminen on nopeampaa.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus