Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Paras tapa valkaista hampaat

 

Kokeneen ammattilaisen kanssa tehty hampaiden valkaisu on turvallisin ja tehokkain tapa saavuttaa onnistunut lopputulos. Hampaiden valkaisu voidaan tehdä joko paikan päällä suuhygienistin vastaanotolla tai vaihtoehtoisesti suuhygienistin antamien neuvojen ja turvallisten aineiden kanssa kotona. Valkaisu tehdään aina puhtaaseen ja terveeseen suuhun, jotta voidaan varmistua valkaisun turvallisuudesta ja saadaan aikaiseksi mahdollisimman tasainen lopputulos. Ennen valkaisua suu tarkastetaan, ja suuhygienisti puhdistaa hampaat hammaskivestä sekä pinnallisista värjäytymistä. Reikiintyneet hampaat tulee paikata ja tulehtuneet ikenet täytyy hoitaa ennen valkaisun aloittamista.

Miten valkaisu tehdään suuhygienistin vastaanotolla?

Vastaanotolla tehtävässä valkaisussa hampaan pinnat käsitellään vetyperoksidipohjaisella valkaisugeelillä luonnollisen kirkkaan valkaisun aikaansaamiseksi. Valkaisun lopputulos on aina yksilöllinen.

Voiko hampaiden valkaisun tehdä kotona?

Kotivalkaisua varten hampaillesi teetetään yksilölliset kotivalkaisulusikat eli kotivalkaisumuotit, ja saat mukaasi valkaisuaineen. Ammattilaisen neuvojen mukaan tehty valkaisu kotona on turvallista ja helppoa.

Miten pinnalliset värjäytymät poistetaan?

Aina valkaisua ei välttämättä tarvita, vaan hampaista saadaan luonnollisen vaaleat ja kirkkaat soodapuhdistuksen avulla. Soodapuhdistus poistaa tehokkaasti värjäävien ruokien ja juomien hampaisiin jättämät tummentumat ja kellastumat. Jos hammasluu on luonnollisesti vaalea ja hampaiden värjäytyminen on vain pinnallista, on soodapuhdistus paras vaihtoehto.

Mistä hampaiden värjäytyminen johtuu?

Hampaat voivat värjäytyä monesta syystä.

 1. 1. Yleensä hampaiden kellastumisen tai värjäytymisen aiheuttavat epäpuhtaudet ja hammaskivi, johon tarttuu väriä ruoasta ja juomasta. Hampaita värjääviä ruokia ja juomia ovat mm. osa mausteista, punaviini, kahvi, kolajuomat ja tee.
 2. 2. Tupakointi tummentaa ja kellastaa hampaita, sillä tupakan savu sisältää tervaa ja muita värjääviä aineita.
  3. Jotkut lääkkeet kuten antihistamiinit, mielialalääkkeet ja verenpainelääkkeet voivat värjätä hampaita lievästi.
  4. Klooriheksidiiniä sisältävät suuvedet saattavat aiheuttaa hampaiden tummumista.
  5. Hampaiden eroosio eli kuluminen aiheuttaa kellastumista.
  6. Myös yksittäinen hammas voi värjääntyä esimerkiksi siihen kohdistuneen iskun ja sisäisen verenvuodon takia.
  7. Hampaiden kehityksen aikaiset häiriöt voivat aiheuttaa värinmuutoksia hampaassa.

 

Varaa aika suuhygienistille OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

 

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus