Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Miksi hampaat kuvataan?

 

Monia suun ja hampaiden sairauksia ei voida havaita paljaalla silmällä. Röntgenkuvista voidaan nähdä esimerkiksi:

–  hampaiden väleissä sijaitsevat reiät,
– hampaiden juurien tulehdukset,
– parodontiitti eli hampaiden kiinnityskudosten tulehdus ja
– puhkeamattomien viisaudenhampaiden ja leukaluun tai hammaskiilteen sisällä olevat sairaudet ja tulehdukset.

Mitä aikaisemmin suun ja hampaiden sairaudet havaitaan, sitä paremmat mahdollisuudet on onnistuneeseen hoitoon.

Hyvä hammashoito perustuu oikeaan diagnoosiin. Suun ja kasvojen alueen röntgentutkimus on hammaslääkärille tärkeä apuväline hoitopäätöksen tekemisessä ja hoidon seurannassa.

Mitä on digitaalinen röntgenkuvantaminen?

Käytämme moderneja digitaalisia hammasröntgenlaitteita, jotka mahdollistavat tarkkojen ja korkealaatuisten röntgenkuvien ottamisen nopeasti ja pienillä sädeannoksilla. Otamme sekä panoraamakuvia, yksittäisiä pienempiä röntgenkuvia että kartiokeilatietokonetomografiakuvia (KKTT). Voit saada kuvan cd-levylle tallennettuna.

Panoraamaröntgenkuvasta hammaslääkäri näkee hampaiston, leukaluut, leukanivelet ja osan poskionteloista. Se auttaa tunnistamaan usein oireettomatkin tulehdukset ja sitä käytetään esimerkiksi viisaudenhampaan poiston tarpeen arvioinnissa.

Pienempiä yksittäisiä kuvia otetaan tarvittaessa täydentämään panoraamakuvaa, erityisesti juurta ympäröivän luun tulehdustilan tai hammasväleissä olevien reikien tarkemman arvioinnin vuoksi.

Kartiokeilatietokonetomografiakuvauksella (KKTT) saadaan kolmiulotteisia kuvia leukojen ja kasvojen alueelta. Näitä 3D-röntgenkuvia käytetään tarvittaessa esimerkiksi alaleuan hermon kulun selvittämiseen ennen toimenpiteitä, implanttihoitojen suunnitteluun ja juurihoidettavien hampaiden tilan arviointiin.

Lue lisää kolmiulotteisesta röntgenkuvasta >

Kuka lähettää röntgenkuvaukseen?

Kaikki röntgenkuvantaminen perustuu aina hammaslääkärin määrittelemään tarpeeseen. Röntgentutkimukseen vaaditaan hammaslääkärin antama lähete ja siihen sisältyy radiologian erikoishammaslääkärin lausunto. Hohde tarjoaa myös kuvantamispalveluja lähettäville hammaslääkäreille.

Lue lisää röntgentutkimuksesta >

 

 

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus