Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

CEREC – keraamiset paikkaukset ja kruunut

Cerec keraaminen paikkaushoito

 

Kun korjataan laajasti vaurioituneita hampaita tai paikasta halutaan kestävä ja esteettinen, on keraaminen materiaali paras. Keraamisesta materiaalista valmistettuja paikkoja ja kruunuja kutsutaan myös nimillä posliinipaikka tai posliinikruunu.

CEREC on saksalaisen Sironan valmistama tietokoneohjattu CAD/CAM-laitteisto, jolla valmistetaan keraamisia paikkoja, kruunuja, hammasimplantin kruunu-osia ja pieniä hammassiltoja.

CEREC-tekniikka on potilaalle mukava ja nopea, sillä kruunut ja täytteet saadaan yleensä valmiiksi saman päivän aikana.

Keraamisten paikkojen ja kruunujen valmistus

Ennen keraamisen täytteen tai kruunun asettamista hammas muotoillaan kruunutusta varten, ja hammas kuvataan digitaaliseen muotoon suukameralla. Kuvauksen perusteella tietokoneella suunnitellaan kolmiuloitteinen malli, jonka mukaan kone jyrsii paikan tai kruunun keraamisesta materiaalista.

Kruunut asetetaan oman hampaan päälle, ja sementoidaan kiinni. Hampailla voi syödä heti toimenpiteen jälkeen normaalisti.

Keramialla kauniit hampaat

Yleisimmin hampaan paikka-aineena käytetään muovia. Materiaalina muovi on oikein käytettynä kestävä ja kustannustehokas, mutta laajoihin hampaan korjauksiin se on liian pehmeää eikä kestä vuosien kulutusta. Aikaisemmin suosittu metallin värinen amalgaami taas on kestävämpää, mutta voi aiheuttaa sitä ympäröivän hampaan lohkeilun. Amalgaamipaikan metallinen väri ei miellytä silmää, ja muovipaikka kellastuu ajan myötä.

Keraaminen materiaali muistuttaa hampaan omaa kiillettä, ja Cerec-menetelmällä hampaiden paikan tai pinnan saa vastaamaan oman hampaan väriä. Keraamiset paikat tai kruunut eivät myöskään kellastu ajan myötä, toisin kuin muovimateriaalit. Cerec-menetelmällä korjattu hammas on luonnollinen ja tuntuu samalta kuin oma hammas.

CEREC-menetelmän edut

  • > pitkäikäisyys ja kestävyys
  • > valmistuu saman päivän aikana
  • > esteettisyys
  • > kustannustehokkuus

 

CEREC-menelmällä tehty keraaminen paikka tai kruunu muotoutuu tiiviisti hampaan päälle ja estää bakteerien pääsyn paikan tai kruunun alle. Keraaminen paikka on pitkäikäinen, ja siksi myös kustannustehokkain vaihtoehto. CEREC-menetelmällä tehdystä keraamisesta paikasta tai kruunusta ei irtoa aineita tai hiukkasia, eikä keraamiselle materiaalille voi allergisoitua.

 

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus