Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

3 syytä hankkia oma hammaslääkäri

 

1. Eroon ikävistä yllätyksistä ja turhista toimenpiteistä

Suunnitelmallisuus on avain hyvään hoitoon. Pitkäaikainen hammaslääkäri tuntee potilaansa hampaat ja niiden ongelmat, ja näin voidaan suojautua ikäviltä yllätyksiltä suussa. Kun potilas tulee ensimmäistä kertaa hammaslääkärin vastaanotolle, on tärkeää kartoittaa hampaiden terveys kokonaisuutena ja luoda kartoituksen pohjalta pitkän aikavälin hoitosuunnitelma. Hammaslääkärin täytyy tuntea potilaansa hampaiden terveyteen liittyvät uhkakuvat ja nyt sekä tulevaisuudessa mahdollisesti tarvittavat hoidot.

Hyvä hammaslääkäri ottaa vastuun potilaan suun kokonaisterveydestä ja pyrkii ehkäisemään turhia toimenpiteitä. Pitkäaikainen hammaslääkäri voi esimerkiksi olla tietoinen alkavasta reiästä, joka ei ole pahentunut viimeisten 10 vuoden aikana, eikä välttämättä tarvitse paikkaushoitoa. Kun hampaat käydään vain paikkauttamassa kerran kahdessa vuodessa vieraalla hammaslääkärillä, voi lopputuloksena olla loppuun paikatut hampaat. Kaikkia toimenpiteitä ei aina tarvitse tehdä heti, vaan säännöllisessä hoidossa voidaan toimenpiteet jaksottaa pitkällekin aikavälille.

”Eihän talon rakennustakaan voi aloittaa tuntematta rakennuspaikkaa tai suunnittelematta ensin pohjaratkaisua ja käytettäviä materiaaleja,” vertaa hammaslääkäri Elina Timgren. ”Hammaslääkärissä käyntiä vain ensiaputilanteissa monilla eri hammaslääkäreillä voi verrata talon rakennukseen. Jos yksi tekee talon pohjan, toinen seinät ja kolmas katon, mutta kukaan ei tunne toistensa suunnitelmia, voi tuloksena olla katastrofi.”

 

2. Edullisempaa kuin ensiapukäynnit

Pitkäaikainen hoitosuhde säästää turhien ensiapukäyntien kustannuksilta. Oma, tuttu hammaslääkäri tuntee hampaasi ja osaa varautua ajoissa tarvittaviin hoitotoimenpiteisiin, jolloin vältytään kalliilta yllätyksiltä. Kun hammashoidon toimenpiteet jaksotetaan pidemmälle aikavälille, eikä kaikkea tehdä kerralla, myöskään kustannuksia ei tarvitse maksaa yhdellä kertaa.

 

3. Tuttuun hammaslääkäriin voi aina luottaa

Hyvä hoitosuhde hammaslääkärin ja potilaan välillä kestää parhaassa tapauksessa vuosia. Kun opit tuntemaan hammaslääkärisi ja voit olla varma, että hammaslääkärisi tuntee sinut, voit tulla tarkastuksiin ja toimenpiteisiin luottavaisin mielin. Jos hammaslääkärissä käynti pelottaa, osaa tuttu hammaslääkäri suhtautua asiaan asianmukaisesti ja sinua rauhoittaen. On myös helpompi luottaa sinua hoitavaan hammaslääkäriin, kun tunnet hänen tapansa toimia.

Potilaan ja hammaslääkärin välinen kemia ja avoin viestintä ovat tärkeitä tekijöitä luottamusta luodessa. Kun potilas kertoo avoimesti tuntemuksistaan, toiveistaan ja mahdollisista peloistaan, ja hammaslääkäri kertoo suunnitelmistaan, toiminnastaan ja ottaa potilaan mukaan päätöksentekoon, voidaan puhua onnistuneesta ja luotettavasta hoitosuhteesta.

Saamasi paras mahdollinen hammashoito on meille Hohteella kunnia-asia. Varaa aika hammastarkastukseen OmaHohteesta tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus