Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Purentakiskon valmistus & Bruksismi

Potilas on ollut säännöllisessä hoidossa Hohteella jo vuosia. Hänelle jouduttiin akuutisti tekemään vasemman ylähampaan juurihoito. Juurihoidon toteutti ehl Kristiina Oikarinen-Juusola. Hampaan akutisoitumisen syyksi paljastui kova purenta sekä hampaiden narskuttelu eli ns. bruksismi. Bruksismilla tarkoitetaan yleensä unen aikaista tahdosta riippumatonta hampaiden kiristelyä tai hidasliikkeistä narskuttelua. Bruksausta voi esiintyä myös hereillä ollessa. Bruksismi on hyvin yleinen vaiva ja esiintyminen saattaa olla jaksoittaista. Vaikea asteisena bruksismia esiintyy noin 5-10%:lla väestöstä.

Tässä tapauksessa bruksauksen vuoksi takahammas jouduttiin juurihoitamaan sekä kruunuttamaan. Tulevien oireiden ennaltaehkäisyksi päädyttiin potilaan kanssa ratkaisuun, että hänelle tehdään purentakisko. Purentakiskon tyypiksi valittiin yläleuan stabilisaatiokisko, joka suojaa hampaita sekä tuo alaleuan mahdollisimman ideaaliin asemaan yön aikana.

Ensimmäisellä käyntikerralla potilaan hampaista otettiin digitaalinen jäljennös (3SHape:lla ja Trios move). Digitaalinen jäljennös on monelle huomattavasti miellyttävämpi toimenpide, kuin perinteinen jäljennös. Digitaalinen jäljennös ei aiheuta esimerkiksi yökkäysrefleksiä.

Kahden viikon kuluttua käynnistä potilas sai käyttöön purentakiskon, joka istui hyvin suussa ja purenta hiottiin kohdilleen. Potilas käyttää purentakiskoa säännöllisesti joka yö. Hampaiden kiputiloja ei ole ilmennyt purentakiskon käyttöönoton jälkeen. Purentakisko on tärkeä ottaa mukaan aina hammaslääkärikäynnille ja kontrolloida vuosittain.

Videosta voit katsoa digitaalisen jäljennöksen, jonka perusteella purentakisko toteutettiin. Digitaalista jäljennöstä voi hyödyntää myös esimerkiksi hoidon suunnittelussa ja mallintamisessa esim. Digital Smile Design:lla. Digital Smile Designin avulla hoidon lopputulos voidaan näyttää potilaalle etukäteen. Digitaalista jäljennöstä voi hyödyntää myös kalvo-oikomisessa, kruunujen ja laminaattien teossa sekä implanttirakenteiden jäljentämisessä.

 

 

 

Hoidon toteutti hammaslääkäri Ossi Miettinen.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus