Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Miksi hammastarkastuksessa käynti on tärkeää?

 

Hammaslääkärin suorittamalla suun ja hampaiden tarkastuksella voidaan ennaltaehkäistä ongelmia ja hoitaa sairaudet ajoissa. Monet suun ja hampaiden sairaudet voivat edetä ilman oireita ja ne huomataan vasta hammaslääkärin vastaanotolla.

Jos hoitoon hakeudutaan vasta kun hammaskipu tai muu vaiva haittaa jo paljon, on kyseessä yleensä hammassärystä tai paikan lohkeamisesta. Silloin hoidontarve on usein jo suuri: juurihoito, hampaan poisto, laaja paikkaus tai kruunu. Säännöllisissä tarkastuksissa ongelmat voidaan ennakoida ja säästää myös kustannuksissa. Hampaiden oireettomilla tulehduksilla on vaikutusta myös yleisterveyteen. Parodontiitti eli pitkälle edennyt ientulehdus on riskitekijä esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksissa ja diabeteksessa.

Vastuullinen hammashoito on aina enemmän kuin yhden hampaan ongelman ajattelemista. Yksi hammas on osa koko hampaistoa, kuten koko suu on osa ihmistä. Onnistunut hammashoidon suunnittelu vaatii aina aikaa ja keskustelua potilaan kanssa. Eri vaihtoehtojen hyötyjen, haittojen ja kustannusten selvittäminen potilaalle on tärkeä osa vastuullista hampaiden hoitoa. Samoin hoidon aikataulujen luominen ja kustannusten järkevä jaksottaminen ovat osa ammattitaitoamme.

Hammastarkastuksessa hampaiden kunnon lisäksi tutkitaan myös paljon muuta:

  1. – Samalla selviää suun limakalvojen terveys.
  2. – Röntgentutkimus voi paljastaa juuren tulehduksen tai paikan alla kasvavan reiän jo ennen oireilua.
  3. – Purennan tasapaino ja hampaiden ja paikkojen kuluneisuus on syytä huomata; kestääkö käytetty paikkamateriaali? Onko leukanivelissä tai puremalihaksissa oireita? Näkyykö merkkejä kiilteen liukenemisesta eli eroosiosta?

 

Vakituinen, pitkäaikainen hoitosuhde omaan hammaslääkäriin on paras tapa pitää huolta hampaiden terveydestä. Tuttu hammaslääkäri tuntee suusi ja huomaa tapahtuneet muutokset. Hän voi myös tehdä sinulle pitkän aikavälin hoitosuunnitelman. Tämä vähentää hoidon tarvetta, mahdollistaa hoitotoimenpiteiden jakamisen pidemmälle ajanjaksolle ja pienentää kustannuksia.

Kutsumme sinut hammastarkastukseen

Hammastarkastuksessa käynnin tarve on yksilöllistä, mutta yleensä hampaat olisi hyvä tarkastuttaa kerran vuodessa. Hohteen asiakkaana sinun ei tarvitse huolehtia hammastarkastuksen muistamisesta – huolehdimme siitä puolestasi. Halutessasi lähetämme sinulle sopivin väliajoin kutsun hammaslääkäriasemallemme tarkastukseen.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus