Kotivalkaisu nyt 274 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Mikä ero on lihasperäisillä ja leukanivelperäisillä toimintahäiriöillä?

 

Purentaelimistön toimintahäiriöt voidaan jakaa lihasperäisiin ja leukanivelperäisiin ongelmiin. Leukanivelperäiset ongelmat puolestaan voidaan jakaa kahteen ryhmään: nivelvälilevyn toimintahäiriöihin ja nivelen muuhun rakenteeseen liittyviin häiriöihin kuten esimerkiksi nivelrikkoon. Purentaelimistön toimintahäiriöt ilmenevät useimmiten leukanivelääninä (esim. naksuminen) ja lihasperäisenä kipuna. Kipu on yleensä se tekijä, joka tuo henkilön potilaan hoitoon.

Miten lihasperäisiä ja leukanivelperäisillä toimintahäiriöitä hoidetaan?

Lihaskipuongelmissa auttavat usein oma lihashuolto, fysioterapia, purentakisko sekä kipulääkitys. Myös leukanivelen naksumiseen purentakisko auttaa toisinaan.

Kivun lisäksi vakavin ongelma lienee se, jos henkilö potilas ei saa suutaan auki. Tämä voi johtua mm. siitä, että nivelvälilevy on luiskahtanut pois paikaltaan. Tällöin kannattaa hankkiutua hammaslääkäriin melko nopeasti, jotta nivelvälilevy saadaan helpommin takaisin paikoilleen.

Lue lisää purentaelimistön toimintahäiriöistä Käypähoito-suosituksesta >

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus