Kotivalkaisu nyt 274 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Lasten ja nuorten oikomishoito

Yleishammashoito

Oikomishoidon aloittamisaika riippuu aina purentavirheestä. Tiettyjä purentavirheitä, kuten ristipurentaa ja alkavaa yläleuan pienikasvuisuutta, voidaan korjata oikomishoidolla jo alle kouluikäisenä. Oikomishoidosta voidaan saada apu myös mahdollisiin ääntämisongelmiin ja suuhengitykseen. Ensimmäisen kerran purentaa ja leukojen kasvua olisikin hyvä tarkastella jo 6–7-vuotiaana. Tällöin voidaan myös selvittää, millä aikataululla maitohampaat tulevat vaihtumaan pysyviin hampaisiin.

Ennen pysyvien hampaiden puhkeamista luotettava diagnosointi voi olla vaikeaa, sillä rautahampaat voivat tuoda mukanaan uusia purentavirheitä. Yleensä hoito ajoittuukin 10–16 vuoden ikään, jolloin se on nopeinta ja tehokkainta. Tässä iässä tavallisimpia purentavirheitä ovat hampaiden ahtaus ja alaleuan pienikasvuisuus.

Lasten ja nuorten oikomishoidossa käytetään myös irrotettavia oikomiskojeita, joilla ohjataan leukojen ja hammaskaarten kasvua.

Tutustu oikomishoidon vaihtoehtoihin>

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus