Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Etuhampaan trauma ja lohkeama

Etuhampaiden traumoja sattuu helposti urheillessa, jos käytössä ei ole hammassuojia. Yläleuan etuhampaat ovat traumoille altteimpia. Monesti vamma voi olla niin paha, että hammas katkeaa kokonaan ja joudutaan poistamaan sekä tämän jälkeen implantoimaan.

Etuhampaan lohjetessa hammas onneksi voidaan säilyttää lähes aina. Korjaaminen on kuitenkin hyvin haastavaa kestävän lopputuloksen saamiseksi. Ensisijainen vaihtoehto etuhampaan ison lohkeaman korjaamiseksi onkin aina hampaan kruunutus tai ns. laminaatin teko.

Kyseisessä tapauksessa potilas sai urheillessa iskun kasvoihin ja hammas katkesi pahasti. Isommilta vaurioilta onneksi vältyttiin eikä hammasta tarvinnut juurihoitaa tai poistaa. Hoitovaihtoehtona päädyttiin hampaan korjaamiseen keraamisella laminaatilla. Materiaaliksi valittiin litium disilikaatti (e.max). Hoito toteutettiin yhdellä hoitokerralla Cerec-laitteistolla, hyvin vähäisellä hampaan hionnalla saatiin palautettua hampaan alkuperäinen muoto ja potilaan hymy.

Lopputulos on ollut myös kestävä ja esteettinen. Kuvassa kontrolli 1,5 vuotta tapaturman jälkeen. Keraamisen laminaatin etuna erityisesti on kestävä ja esteettinen lopputulos. Keraaminen laminaatti ei myöskään värjäänny samalla tavalla kuin huokoinen yhdistelmämuovi.

Kontaktiurheilulajeissa suosittelemme kuitenkin aina yksilöllisesti tehtyjä hammassuojia, joilla tämäkin tapaturma olisi saatu vältettyä.

blogi_ennen_01
blogi_jalkeen_01

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus