Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogi

Etuhampaan trauma ja lohkeama

Etuhampaiden traumoja sattuu helposti urheillessa, jos käytössä ei ole hammassuojia. Yläleuan etuhampaat ovat traumoille altteimpia. Monesti vamma voi olla niin paha, että hammas katkeaa kokonaan ja joudutaan poistamaan sekä tämän jälkeen implantoimaan.

Etuhampaan lohjetessa hammas onneksi voidaan säilyttää lähes aina. Korjaaminen on kuitenkin hyvin haastavaa kestävän lopputuloksen saamiseksi. Ensisijainen vaihtoehto etuhampaan ison lohkeaman korjaamiseksi onkin aina hampaan kruunutus tai ns. laminaatin teko.

Kyseisessä tapauksessa potilas sai urheillessa iskun kasvoihin ja hammas katkesi pahasti. Isommilta vaurioilta onneksi vältyttiin eikä hammasta tarvinnut juurihoitaa tai poistaa. Hoitovaihtoehtona päädyttiin hampaan korjaamiseen keraamisella laminaatilla. Materiaaliksi valittiin litium disilikaatti (e.max). Hoito toteutettiin yhdellä hoitokerralla Cerec-laitteistolla, hyvin vähäisellä hampaan hionnalla saatiin palautettua hampaan alkuperäinen muoto ja potilaan hymy.

Lopputulos on ollut myös kestävä ja esteettinen. Kuvassa kontrolli 1,5 vuotta tapaturman jälkeen. Keraamisen laminaatin etuna erityisesti on kestävä ja esteettinen lopputulos. Keraaminen laminaatti ei myöskään värjäänny samalla tavalla kuin huokoinen yhdistelmämuovi.

Kontaktiurheilulajeissa suosittelemme kuitenkin aina yksilöllisesti tehtyjä hammassuojia, joilla tämäkin tapaturma olisi saatu vältettyä.

blogi_ennen_01
blogi_jalkeen_01

Hampaiden valkaisu

Savon Sanomissa artikkieli hampaiden valkaisusta. Hohde Kuopion hammaslääkäri Pekka Mutanen…

Lue lisää

Hampaiden laservalkaisu

Hampaiden värimuutokset voivat olla ikävä, elämänlaatua heikentävä vaiva. Hampaiden valkaisu…

Lue lisää

Keraaminen kruunu

Hohteen vastaanotolle saapui potilas, kenellä oli ollut kulunut purenta. Kulunutta…

Lue lisää

Purentakiskon valmistus & Bruksismi

Potilas on ollut säännöllisessä hoidossa Hohteella jo vuosia. Hänelle jouduttiin…

Lue lisää

Zirkonia silta

Asiakas saapui Hohteen vastaanotolle poistetun hampaan vuoksi. Hammas oli jouduttu…

Lue lisää

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus