Hampaiden valkaisu 249 €! Lue lisää ja varaa aika>

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

5 syytä hankkia purentakisko

 

Hampaiden narskuttelu eli bruksismi voi olla vaiva, joka vaikuttaa merkittävästi suun terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Purentakiskon hankkiminen voi olla hyödyllistä seuraavista syistä:

1. Oireiden lievittäminen: Narskuttelu voi aiheuttaa useita epämiellyttäviä oireita, kuten lihasten jomotusta, päänsärkyä, leuan naksumista, korvasärkyä ja kurkun ärsyyntymistä. Purentakiskon käyttö voi auttaa lievittämään näitä oireita ja parantaa yleistä elämänlaatua.

2. Hampaiden suojelu: Bruksismi voi aiheuttaa hampaiden kulumista, lohkeilua sekä puremajälkiä poskissa. Purentakisko toimii esteenä hampaiden kulumiselle ja voi auttaa välttämään vakavia purentavaurioita. Hampaiden korjaaminen voi olla hankalaa ja kallista, joten kiskon käyttö on ennaltaehkäisevää.

3. Parantunut uni: Pitkäaikainen yöllinen narskuttelu voi häiritä unen laatua ja määrää. Kiskon avulla voit nukkua paremmin ja auttaa myös vierelläsi nukkuvaa kumppania, kun vähennät häiritseviä ääniä ja liikkeitä unen aikana.

4. Stressin hallinta: Stressi on yksi suurimmista narskuttelulle altistavista tekijöistä. Purentakiskon avulla voit vähentää hampaiden yhteen puristamista, joka saattaa olla stressin automaattinen reaktio. Kiskon avulla voit oppia rentouttamaan leukalihaksiasi ja hallitsemaan stressireaktioitasi paremmin.

5. Ammattilaisten apu: Hammaslääkärit ovat asiantuntijoita, jotka voivat tunnistaa bruksismin oireet ja tarjota yksilöllisen ratkaisun. Purentakiskon hankkiminen hammaslääkärin avustuksella varmistaa, että se on oikein mitoitettu ja mukava käyttää.

Yhteenvetona voidaan todeta, että purentakiskon hankkiminen voi auttaa suojaamaan hampaita, lievittämään oireita ja parantamaan elämänlaatua henkilöillä, jotka kärsivät hampaiden narskuttelusta tai bruksismista. Jos tunnistat itsessäsi tai läheisessäsi bruksismin oireita, kannattaa harkita hammaslääkärin konsultaatiota ja tarvittaessa purentakiskon käyttöönottoa.

Purentakiskon saat hammaslääkäriltäsi, joka asiantuntijana osaa tunnistaa suustasi bruksismin oireet ja neuvoa sinua vaivoissasi. Varaa aika hammaslääkäriin joko verkossa tai puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus