Pihlajalinnan Hammasklinikat ovat nyt osa Hohdetta. Palvelemme jatkossakin samoissa tiloissa tutun tiimin voimin. Tervetuloa!

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×
Hohde palvelu

Uniapnea

Uniapnea on unenaikainen hengityshäiriö, joka heikentää hapensaantia ja aiheuttaa hiilidioksidin liiallista kertymistä kudoksiin. Uniapnea on Suomessa melko yleinen sairaus ja sitä sairastaa Suomessa vähintään 4 % miehistä ja 2% naisista. Kuorsaaminen ja hengityskatkokset ovat yleisiä uniapnea oireita, vaikka niitä ei esiinnyt kaikilla potilailla. Muita oireita ovat aamupäänsärky, suun kuivuminen, väsymys sekä uupumus. Lisäksi voi esiintyä yöhikoilua, yöllistä virtsaamistarvetta, muistivaikeuksia sekä henkisen ja ruumiillisen toimintakyvyn alentumista ja saamattomuutta. Päiväaikainen vireystilan aleneminen, jatkuva väsymys sekä nukahtelutaipumus johtuvat aivojen happivajeesta. Nukahtaessa ylähengitysteitä tukevat lihakset rentoutuvat. Ahtaissa ylähengitysteissä tämä voi johtaa hengitysilman virtauksen estymiseen kokonaan tai osittain. Uniapnea lisää riskiä sairastua eteisvärinään ja muihin sydän- ja verisuonitauteihin sekä kakkostyypin diabetekseen. Hoitamattomana uniapnea lisää ennenaikaista kuolleisuutta, vähentää työkykyisyyttä ja huonontaa elämänlaatua.

UNIAPNEAKISKOHOITO

Uniapneakiskohoidolla voidaan hoitaa lievää uniapneaa ja keskivaikeaa uniapneaa, jos C-PAP-hoito ei syystä tai toisesta onnistu (käypähoito 2022). Meiltä on nyt saatavilla Suomessa valmistettu Terveuni-3D-printattu uniapneakisko. Vaikeissa ja keskivaikeissa uniapneoissa hoitona on C-PAP hoito. Niissä tapauksissa tehdään lähete jatkohoitoon ja/tai ohjataan CPAP-hoidon aloitukseen.

YÖPOLYGRAFIA HOHDE JYVÄSKYLÄSSÄ

Uniapnean diagnosointi tapahtuu Yöpolygrafialla.  Teemme Hohde Jyväskylässä Yöpolygrafia-rekisteröintejä (WatchPAT-laitteella) korva-, nenä – ja kurkkutautien erikoslääkäri Miikka Peltomaan kanssa yhteistyössä. Yöpolygrafia on olennainen osa uniapnean hoitoa. Yöpolygrafia pitää olla tehtynä, jotta uniapnean hoito voidaan aloittaa. Yöpolygrafia on mahdollisten apneoiden rekisteröintiä unen aikana. Rekisteröintiin käytetään vastaanotolta saatavaa älykelloa, sydänanturia sekä sormenpääanturia happisaturaation mittaamiseksi. Varusteet ovat erittäin kevytrakenteiset, helpot ja hyvin vähän unta häiritseviä.

Yöpolygrafian hinta on 290 €. Hinta sisältää rekisteröinnin, tarvikkeet sekä lausunnon.  Soita Hohde Jyväskylän vastaanotolle ja kysy uniapnean hoidosta lisää!

Hohde Jyväskylä  |  Väinönkatu 1  |  010 5050 820

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus