Pihlajalinnan hammasklinikat ovat osa Hammas Hohdetta. Tutut ammattilaiset palvelevat sinua jatkossakin.

Hohde

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä!

×

Blogit ja uutiset

Hammassärky

 

Yleisimmät syyt kipuun?

Hammashoitoa pitkään vältellyt hakeutuu usein hoitoon vasta, kun hammasta alkaa särkeä. Hammassärky voi olla luonteeltaan monenlaista, satunnaisesta jomottelusta sietämättömään jatkuvaan kipuun.

Kipua voivat aiheuttaa monet seikat:

Hampaassa oleva syvä reikä on tavallisin syy. Silloin hampaan ytimessä oleva hermo on ärsyyntynyt. Myös täysin ehjä hammas voi alkaa särkeä voimakkaan narskuttelun eli bruksauksen seurauksena. Silloin hammas on usein jo ilmoitellut itsestään pienellä vihlomisella. Leukojen alueen lihakset voivat reagoida hampaiden narskuttelun aiheuttamaan ylirasitukseen kivulla. Joskus kipu heijastuu hampaiden alueelle ja on vaikea erottaa hammaskivusta.

Kivun syy voi olla myös hampaan ulkopuolella: Infektio voi levitä juurta ympäröivään luuhun syvän reiän tai pitkälle edenneen ientulehduksen kautta. Osittain puhjennut viisaudenhammas voi myös tulehtua. Kipua hampaisiin voi säteillä myös leukanivelestä, korvasta ja tulehtuneesta poskiontelosta.

Myös poistettu hammas voi aiheuttaa ongelmia.Tavallisen poiston jälkeisen aristuksen lisäksi voi poistoalueelle muutaman päivän kuluttua tulla uudelleen voimakas kipu. Silloin kuoppaan muodostuva hyytymä on hajonnut. Vastaanotolle on syytä hakeutua heti. Kipu hoidetaan paikallisella lääkityksellä.

Jos koet hampaassa kipua, hakeudu hammaslääkäriin.

Säryn syyn löytäminen ei aina ole helppoa kokeneellekaan hammaslääkärille. Asiaa helpottaa, jos hammaslääkäri tuntee potilaan aikaisemman hoitohistorian. Diagnoosi perustuu potilaan tuntemiin oireisiin, hammaslääkärin tekemään tutkimukseen ja röntgenkuviin. Ongelmatapauksissa on hammaskuvien ja panoraamakuvan lisäksi käytössä 3D eli KKTT-kuvaus.

Lue lisää röntgentutkimuksesta >

Diagnoosin selvittyä voidaan useimmiten antaa heti särkyä helpottava hoito. Se voi olla juurihoito perusteellisen puudutuksen jälkeen, joskus vain tulehduskipulääke tai antibiootti.

Hammaskipu harvoin paranee itsekseen, joten varaa heti aika hammaslääkärille. Jos et löydä aikaa nettiajanvarauksesta, soita lähimmälle Hohde-klinikallesi. Ensiapuaika pyritään aina järjestämään.

 

Varaa aika OmaHohteesta ja puhelimitse lähimmältä Hohde-klinikaltasi.

Siirry ajanvaraukseen

Varaa aika hammaslääkäripalveluihin helposta ajanvarauspalvelustamme ja tule hoidettavaksi korkeimman mahdollisen laadun hammashoitolassa.

Nettiajanvaraus